През пролетта на 1994 г., млад американец на име Роналд

...
 През пролетта на 1994 г., млад американец на име Роналд
Коментари Харесай

Удивителната смърт на Роналд Опус

 

През пролетта на 1994 година, млад американец на име Роналд Опус решил да се самоубие. В предсмъртното си писмо той написал, че решил да постави завършек на живота си заради финансови усложнения и липса на схващане от страна на родителите му.

След написването на писмото Роналд се качил на перваза на прозореца и се хвърлил от деветия етаж. И може би щял да успее в начинанието си, в случай че по една случайност, в този ден служащи, почистващи прозорците в блока, не били закачили на седмия етаж предпазна мрежа. Така Роналд се озовал върху еластичната мрежа с подмокрени боксерки, само че жив!

По-точно е щял да бъде жив, само че, до момента в който прелитал около прозореца на осмия етаж, в главата му не попаднали сачми, изстреляни от пушката на възрастен мъж, живеещ точно на осмия етаж. Докато служителите на реда вадели натрупа на простреляния в главата Роналд, те били твърдо уверени, че на възрастния стрелец би трябвало да бъдат повдигнати обвинявания в непредумешлно ликвидиране. В края на краищата, в случай че не бил убит, Роналд Опус щеше да е към момента жив и оплетен в мрежата.

По-късно следствието разкрило нови забавни обстоятелства. Оказало се, че остарелият човек в действителност стрелял по брачната половинка си, само че не я уцелил и сачмите изхвърчали през прозореца. При новите разкрития детективите трябвало да поправят обвиняването – непредумишлено ликвидиране и опит за съзнателно такова (на брачната половинка му). Просто в моменти на кавги и свади с жена си старецът имал навика да взима незаредената си пушка от стената и да създава „ надзорен изстрел “. Целта му била просто да я сплаши с празното „ щрак “. Този очерк се разигравал толкоз постоянно, че към този момент се бил трансформирал в надали не фамилен обред. Ето за какво, в сходство с правните закони в Съединени американски щати, в този момент за непредумишленото ликвидиране трябвало да дава отговор този, който скрито заредил пушката…

Кой обаче я е бил заредил?

Изяснявайки, че в стаята на съпрузите свободно може да влиза единствено синът им, полицейските детективи  открили доста забавни неща. Знаейки, че бащата постоянно заплашва майката с оръжите на стената, синът скрито го заредил с вярата, че при идващия скандал майката ще бъде убита, а бащата ще отиде в пандиза. Въпреки това, в последните няколко седмици съпружеската двойка живеела учудващо умерено, което доста ядосало неуспелия отмъстител.  Къде обаче е той, това гадно копеле?

– Как къде? – учудил се възрастният мъж. – Синът ми живее на горния етаж.

Да! Техният наследник е… Роналд Опус! Той заредил пушката в желанието да отмъсти на родителите си за това, че отхвърлят да го подкрепят финансово. Когато обаче отмъщението му било несполучливо, обезверен, Роналд се хвърлил през прозореца. И умрял от личния си капан. От личния си татко, който той по този начин желал да изпрати в пандиза. В последна сметка самоубийството на Роналд Опус се получило, въпреки не тъкмо както го бил възнамерявал.

Невероятна история, нали? Но не е същинска. Самоубийството на Роналд Опус в действителност е хипотетично и е разказано за пръв път от Дон Харпър Милс – тогавашен президент на Американската академия по криминалистика. Впоследствие невижданият случай стартира да се популяризира в интернет като действителен и реализира статут на градска легенда. В своя отбрана Милс декларира, че е измислил обстановката като илюстративен виц, който да покаже по какъв начин другите правни последствия могат да се трансформират с всеки поврат в хода на следствието на ликвидиране.

Историята се появява за пръв път в интернет през август 1994 година След това тя е необятно публикувана в уеб страници, в чатове, даже в печатни издания. По-късно тази история е разказана и в редица сериали и филми като „ Закон и ред “, „ От мястото на престъплението: Маями “ и така нататък

Изводът какъв е? Не вярвай на всичко, което чуеш или прочетеш.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР